Home Biografie Expositie Portefeuille Contact

Biografie

beeld1

Wat je moet weten

Naam:

Ria

Beroep:

Intuitiëve kunstenares

Favoriete kunstenaars:

S.B. Tomanovic en Socrates

Favoriet tijdschriften:

Spiegelbeeld en kunstbladen

Levens motto:

"Leef je diepste waarheid"


beeld2

Een paar woorden over mij

beeld4

Ik ben Ria van de Velden en sinds 1998 werk ik als beeldend kunstenares.

Schilderen is voor mij een passie. In mijn werk zoek ik naar steeds meer verdieping.

Het is een weg van liefde en schoonheid.

Naast het schilderen geef ik ook healingen en readingen, waaronder de Practitioner Reconnective healing. In Maart 2008 ben ik gecertificeerd als healer door Dr.Eric Pearl.

Vanaf het moment dat ik vrij begon te schilderen kwamen er verhalende voorstellingen op het doek.
Ze ontroerden me en op de een of andere manier was dit herkenbaar. Dat wat ik schilderde raakte me. Diep van binnen voelde ik een stuk herkenning. Soms was de energie van de schilderijen zo intens, dat ik het in het begin bijna niet kon verwerken. De inspiratie kwam voor mij uit een bron van liefde, het kontakt ermee was van een ongelooflijke schoonheid. Het schilderen ervan vervulde mijn hele wezen.

Elk schilderij was een zoektocht om met de middelen die ik had dat weer te kunnen geven wat ik voelde en soms ook zag. Het universum, dimensies, andere frequenties. De kleuren zijn in werkelijkheid zo intens. De lichtenergie zacht en krachtig tegelijkertijd. Daarnaast is er een voortdurende schepping, een beweging die vorm geeft.

Mijn schilderijen geven informatie, ze transformeren je. De geometrie van de schepping vind je er in terug. Bewust of onbewust. Alles ontvouwt zich.

Ik kon voelen dat er Meesterschilders door mij heen werkten. En zo begon ik een manier van schilderen te ontwikkelen die bij me past. Bijna dag en nacht ging ik door. Of er licht was of niet het maakte niet uit. Als het schilderij klaar was werd het duidelijk wat het in hield.

Mijn werk ging veel over het Lemurië, toen de aarde nog een lichtparadijs was. Atlantis. Het raster om onze aarde en wat dat betekende. De Meesters, Engelen. De hulp van de Hathors, de Arcturianen, de Kappa's. Maria en Jezus. Over mijn zielepad.

Het schilderen van de energie van kristallen. Kleuren die ons genezen op een diep niveau. De aarde die door een trilling van liefde aan het gaan is.

Mijn laatste werken zijn vol stenen, kristallen, kralen enz. waardoor ik meer diepte kan bewerkstelligen.

Op het schilderij Breekpunt voel je dat er krachten inwerken op ons bewustzijn. We hebben de keus om alle chaos in de wereld los te laten. En een nieuwe wereld in verbinding met onze hartenergie geboren te laten worden.

Elk schilderij heeft zijn eigen werking. Het zijn liefdevolle boodschappers. Je voelt het als je ervoor staat. Je krijgt verbinding op het diepste niveau. Het zijn als het ware Lichtpoorten. Je komt in de stroom van genezende, ontwakende energie. Je weet weer wie je bent. Een prachtig wezen. Je kunt alles creëren, reizen in tijd en ruimte, je bent vrij, je kunt alles los laten wat je belemmert om te doen dat wat in je levensplan ligt opgeslagen.

Vragen als wat doe ik hier? Of ik voel me hier niet thuis. Ik pas niet in deze wereld. Mijn werk kan je weer verbinden, je rust en helderheid geven. Leef je diepste Waarheid, in dienstbaarheid en dankbaarheid. Het is mijn passie, mijn vreugde, mijn geluk, zo te kunnen en mogen schilderen. Steeds opnieuw de liefde en schoonheid te voelen. Het weten dat we een zijn. Juist nu meer dan ooit in een wereld vol onrust en verandering.

Tot slot:
Je kunt een schilderij laten maken voor jezelf of voor iemand anders. Ik heb alleen een naam nodig. De informatie ervan die ik mag ontvangen schrijf ik voor je op. Samen bespreken we het werk als het klaar is.

De kosten van een schilderij zijn volgens een samen te bepalen prijsafspraak. Je vragen hierover zijn ten alle tijde geheel vrijblijvend.

Mijn exposities
24-09 t/m 2-10 2011Re-connection, de Kamers, Amersfoort
maart - december 2010Qi centrum, Amersfoort
februari 2007Gemeentehuis Zaandam
01-11 t/m 31-11 2006Artisjok te Soest
02-09 t/m 30-11 2006Antropia Cultuur- en Congrescentrum te Driebergen
18-09 t/m 19-09 2005Het Klavervuur te Amersfoort
07-09 t/m 30-09 2004Cico te Utrecht
17-07 t/m 06-09 2004Conferentie Centrum Drakenburg te Baarn
21-02 t/m 16-04 2004De Brug te Apeldoorn
21-03 t/m 22-03 2003Congres Lemurie te Baarn
20-12 t/m 21-12 2002Open dagen eigen ruimte te Amersfoort
03-09 t/m 13-10 2001Galerie La Porte te Amersfoort
01-04 t/m 29-04 2000Baspartout te Amersfoort
Home Biografie Expositie Portefeuille Contact